Noi criterii în algoritmul Google - cum să apari pe prima pagină

Noi criterii în algoritmul Google - cum să apari pe prima pagină

În lumea SEO, algoritmul Google este într-o continuă evoluție, adaptându-se cerințelor și preferințelor utilizatorilor. Unul dintre conceptele cheie în ceea ce privește clasamentul în căutările Google este "Query Deserves Freshness" (QDF), ce pune accentul pe importanța oferirii de conținut nou și relevant.

De exemplu, imaginează-ți că ai căutat informații despre un eveniment de actualitate, cum ar fi o premieră de film sau un rezultat sportiv recent. În aceste situații, Google va încerca să îți livreze rezultate care să reflecte cele mai noi informații disponibile. Astfel, rezultatele obținute vor fi mai susceptibile de a conține articole și conținut proaspăt, în detrimentul celor mai vechi.

Ce conținut să publici pentru a fi aliniat cu noul algoritm Google

Pentru a înțelege cum funcționează QDF, să aruncăm o privire asupra semnalelor și algoritmilor implicați în acest proces. Google ia în considerare mai mulți factori pentru a determina dacă o căutare merită un conținut proaspăt. Printre acești factori se numără: volumul de căutare, tendințele de căutare, acțiunile utilizatorilor, schimbarea semnificației unor termeni.

Este important de menționat că Query Deserves Freshness nu este un factor de clasament universal și nu se aplică la toate căutările. Algoritmul Google analizează fiecare căutare în mod individual și decide dacă aceasta merită conținut proaspăt sau nu. Există și situații în care conținutul mai vechi și stabil poate fi considerat mai relevant pentru anumite căutări, cum ar fi informațiile istorice sau ghidurile de utilizare.

Pentru proprietarii de site-uri web și profesioniștii în SEO, înțelegerea Query Deserves Freshness este esențială pentru a optimiza conținutul și a îmbunătăți clasamentul în căutările Google.

3 strategii pentru a creste vizibilitatea brandului in Google

Îți prezentăm 3 strategii pe care le poți implementa pentru a profita de această caracteristică:

- Publică un conținut de actualitate: Pentru subiectele sau evenimentele curente, creează și publică mereu conținut nou. Dacă ai articole sau pagini vechi care sunt relevante în continuare, le poți actualiza și reîmprospăta cu informații noi.

- Monitorizează tendințele de căutare: Fii la curent cu tendințele de căutare și cu subiectele de interes curent. Utilizează instrumente pentru a identifica cuvinte cheie și subiecte care sunt în creștere în popularitate și creează conținut care să răspundă acestor cereri.

- Promovează-ți conținutul: Odată ce ai creat conținut proaspăt și relevant, asigură-te că îl promovezi prin intermediul rețelelor sociale, prin campanii de marketing și prin optimizarea SEO. Astfel, vei atrage mai mult trafic către conținutul dvs. proaspăt și vei stimula interacțiunea și distribuirea acestuia.

De asemenea, este important de menționat că QDF nu înseamnă că un conținut nou este întotdeauna superior conținutului mai vechi. Google are în vedere și alți factori de clasament, cum ar fi relevanța, autoritatea site-ului și calitatea conținutului. Astfel, o combinație echilibrată între conținutul nou și cel stabil poate fi esențială pentru succesul în clasamentele Google.

Te ajutăm să obții rezultate remarcabile în marketingul digital

Dacă dorești să obții un avantaj competitiv prin poziționarea în căutări, suntem pregătiți să te consiliem și să îți oferim suportul necesar pentru a obține rezultate remarcabile în marketingul digital. Echipa noastră scrie articole noi sau actualizăm articolele tale mai vechi, în funcție de criterii precum volumul de căutare, tendințele de căutare, acțiunile utilizatorilor, pentru ca afacerea ta să ajungă pe prima pagină.

Încredințează-ne nevoile tale de marketing digital și te vom ghida către succesul online. Avem pentru tine pachete de 5, 10 sau 15 articole.

Nu mai ezita și sună-ne la numărul de telefon 0755 665 603 sau scrie-ne un email la adresa office@artvertising.com.ro.

ARTICOLE RECENTE

Am povestit în articolul nostru anterior motivele pentru care afacerile trebuie să se adapteze rapid schimbărilor tehnologice, cu scopul [...]

Daniel DIMIRIU

În contextul evoluției tehnologice continue, afacerile care își doresc succesul trebuie să se adapteze și să fie în pas cu [...]

Magdalena Calinciuc

Agenția Artvertising a găsit soluția potrivită pentru a transforma aceste provocări în oportunități tangibile pentru franciza [...]

Magdalena Calinciuc

+ Toate articolele

Agenție de marketing și rebranding

Suntem o echipă formată din 10 specialiști în marketing, design și programare, cu abilitatea de a implementa cu succes campanii publicitare într-o gamă largă de industrii, incluzând FMCG, banking, sistemul de sănătate și servicii. Ne bazăm pe idei inovatoare, promptitudine și învățare continuă a evoluției mediului online în România, pentru a ne asigura că ajutăm brandurile să crească și să prospere.

Marketing și remarketing

  • Poziționare pe piață
  • Notorietate și întărirea reputației
  • Strategie de marketing

Branding de produs

Digitalizare

  • Campanii Google, Meta, Tik Tok, LinkedIn
  • Actualizare web site, magazin online
  • Creșterea numărului de comenzi
Premiu magazin online

Premii

Locul 1, Best Mobile Practice și Experience în E-Commerce, cele mai râvnite premii de magazinele online sunt obținute de brandul agenției noastre la ultimele două ediții de la cel mai mare eveniment de eCommerce și Digital Marketing din România.

Transformăm idei în experiențe de neuitat

Blog

Descoperă culisele Artvertising prin ochii profesioniștilor care lucrează aici și experiențele provocatoare pe care le întâlnim zilnic, alături de clienții noștri care ne-au ales.

SERVICII DE DIGITALIZARE, DEZVOLTARE DE APLICAȚII WEB, BAZE DE DATE ȘI SOCIAL MEDIA

Servicii de digitalizare, dezvoltare de aplicații web, baze de date și social media
Am povestit în articolul nostru anterior motivele pentru care afacerile trebuie să se adapteze rapid schimbărilor tehnologice, cu scopul de a rămâne competitive și a prospera. De această dată, te învățăm cum să ajungi la transformarea digitală a afacerii.
TAG: digitalizare, servicii digitalizare

DE CE DIGITALIZAREA AFACERII TALE ESTE ATÂT DE IMPORTANTĂ?

De ce digitalizarea afacerii tale este atât de importantă?
În contextul evoluției tehnologice continue, afacerile care își doresc succesul trebuie să se adapteze și să fie în pas cu transformarea digitală. Este foarte important să nu privim digitalizarea doar ca pe o tendință, ci să înțelegem de ce este esențială pentru fiecare afacere.
TAG: digitalizare