Clienții tăi au nevoie de o mamă: omnichannel

Clienții tăi au nevoie de o mamă: omnichannel

Ce înseamnă?

I s-au atribuit numeroase explicații și definiții, toate ducând la aceeași concluzie: îmbunătățirea experienței utilizatorilor prin intermediul mai multor canale de comunicare care acționează simultan.

Cum a apărut?

A apărut fără să fie plănuit. A apărut chiar forțat. Nu a fost creat de către marketeri, ci de către consumator. Așa cum am mai spus în atricolele anterioare, consumatorul devine din ce în ce mai educat în ale publicității, tehnologiei, informației. Retail-erii trebuie să vină acum cu informații complete despre produsele sau serviciile lor. Trebuie să ofere experiențe, să-și segmenteze foarte bine publicul țintă, să folosească toate mediile de comunicare.

Unde se găsește?

De cele mai multe ori în retail. Este o combinație de online cu offline. Sau online cu online cu online cu online.

Tu, în online, ai deja o strategie bine pusă la punct despre cum să atragi consumatorul pe site, cum să îl ții cât mai mult activ acolo, cum să îl faci să cumpere etc. Omnichannel-ul apare când consumatorul se plictisește doar de o platfomă/canal de comunicare și vrea să te cunoască și în altă parte. Vrea ca informația găsită pe website-ul tău să fie fizic, în fața lui. Vrea experiențe. Vrea să știe cât de adevărat ești.

Vrea transparență.

În ziua de azi ori te caută consumatorul peste tot, ori trebuie să-i oferi tu ajutor prin livrarea mai multor informații, artificii de preț, concursuri etc. Omnichannel-ul te ajută să înțelegi consumatorul și să-i creezi un portret complet.

La ce folosește?

Prin ominichannel sunt colectate informații de pe toate canalele de comunicare folosite. Astfel, se identifică cele mai potrivite canale pentru client, iar deciziile de marketing se vor lua în funcție de informațiile pe care le ai după aplicarea unei astfel de strategii. Omnichannel-ul îți poate oferi răspunsuri la întrebări despre produsele pe care ar trebui să le lansezi, cum poți crește vânzările, coținutul de informații potrivit pieței.

Ominicannel-ul ne spune că trebuie să punem mai mult accent pe consumator, pe obiceiurile lui de cumpărare, disponibilitatea lui și lista poate continua. Trebuie să-i arăți că-l înțelegi mai bine decât se înțelege el. Trebuie să-i oferi siguranță, grijă și sinceritate.

Trebuie să-i fii mamă.

Practică

O strategie de omnichannel, de chemare la raft, am aplicat în campania “Limpede ca Bună Ziua” a Deliciosului de Vaslui.

Consideri că este benefică o strategie omnichannel pentru afacerea ta?

Aici suntem: 0745 388 000, office@artvertising.com.ro

ARTICOLE RECENTE

Magazinul online a obținut 5 premii timp de 3 ani consecutivi la cel mai important eveniment de eCommerce și Digital Marketing din [...]

Magda Calinciuc

La Artvertising am dezvoltat un algoritm care identifică numărul de recenzii necesar pentru a crește probabilitatea de a obține [...]

Magdalena Calinciuc

Am povestit în articolul nostru anterior motivele pentru care afacerile trebuie să se adapteze rapid schimbărilor tehnologice, cu scopul [...]

Daniel DIMIRIU

+ Toate articolele

Agenție de marketing și rebranding

Suntem o echipă formată din 10 specialiști în marketing, design și programare, cu abilitatea de a implementa cu succes campanii publicitare într-o gamă largă de industrii, incluzând FMCG, banking, sistemul de sănătate și servicii. Ne bazăm pe idei inovatoare, promptitudine și învățare continuă a evoluției mediului online în România, pentru a ne asigura că ajutăm brandurile să crească și să prospere.

Marketing și remarketing

  • Poziționare pe piață
  • Notorietate și întărirea reputației
  • Strategie de marketing

Branding de produs

Digitalizare

  • Campanii Google, Meta, Tik Tok, LinkedIn
  • Actualizare web site, magazin online
  • Creșterea numărului de comenzi
Premiu magazin online

Premii

Locul 1, Best Mobile Practice și Experience în E-Commerce, cele mai râvnite premii de magazinele online sunt obținute de brandul agenției noastre la ultimele două ediții de la cel mai mare eveniment de eCommerce și Digital Marketing din România.

Transformăm idei în experiențe de neuitat

Blog

Descoperă culisele Artvertising prin ochii profesioniștilor care lucrează aici și experiențele provocatoare pe care le întâlnim zilnic, alături de clienții noștri care ne-au ales.

AGENȚIA ARTVERTISING SE BUCURĂ DE 2 PREMII LA COMPETIȚIA E-COMMERCE ȘI DIGITAL MARKETING DIN ROMÂNIA

Agenția Artvertising se bucură de 2 premii la competiția E-Commerce și Digital Marketing din România
Magazinul online a obținut 5 premii timp de 3 ani consecutivi la cel mai important eveniment de eCommerce și Digital Marketing din România
TAG: platforma ecommerce open source, premii magazin online

IMPORTANȚA RECENZIILOR ÎN CREȘTEREA VÂNZĂRILOR ȘI REPUTAȚIA AFACERII

Importanța recenziilor în creșterea vânzărilor și reputația afacerii
La Artvertising am dezvoltat un algoritm care identifică numărul de recenzii necesar pentru a crește probabilitatea de a obține recenzii pozitive.
TAG: recenzii, algoritm